Як відрізнити взуття з штучної шкіри від натуральної?

Як відрізнити взуття з штучної шкіри від натуральної?

Вже давно минули ті часи, коли ми могли без побоювання і довгих роздумів купити пару відмінних черевик зі справжньої шкіри. Оскільки на ринку просто не існувало альтернативи, фікції та підробок, та й продавці були більш сумлінними.


Не будемо сумувати про минуле, краще сконцентруємося на поточному. Сьогодні в гонитві за прибутком, виробники, на жаль, все частіше використовують синтетичну сировину, яка часто викликає сумніви і недовіру серед покупців. Щоб ніколи не знати горя від «липових» туфель та завжди бути в курсі з чого зроблена Ваша улюблена пара, будемо вчитися розбиратися в достовірності товару. Адже від уміння відрізнити натуральну річ від підробки буде залежати власний комфорт, безпеку ніг та гаманець.

Найпоширеніші способи відмінності натуральної шкіри від штучної:


   1. Перший спосіб - це тактильні відчуття. Щоб достовірно визначити оригінальність продукції її необхідно помацати. Справжня шкіра м'яка і товста, поверхня частіше шорстка, а краї округлі. Також натуральний матеріал не піддається деформації і досить еластичний. При згинанні або натягу шкіра не повинна втратити форму, тим більше залишити заломи і тріщини. На шкірозаміннику все відбудеться з точністю навпаки. Важливе зауваження, що при впливі тепла тіла справжня шкіра нагріється і на деякий час збереже його, а штучна залишиться холодною.

   2. Другий спосіб - визначення автентичності на запах. Хоч він і не є надійним, але все ж, принюхайтесь до виробу. Справжня шкіра не має характерного неприємного і різкого запаху, а хімікати, додані в еко шкіру, відразу видадуть підробку.

   3. Тепер можна спробувати більш практичні методу. Перевірка за допомогою води - старий, перевірений часом, спосіб. Вам вистачить краплі води. Якщо шкіра натуральна, то вода вбереться в поверхню, і залишиться волога пляма, а якщо штучна, то крапля скотитися з неї, як по пляшці.

І ось ми щільно підійшли до найефективніших способів визначення.


   1. Подивіться на бірку від виробника. Як правило, на ній зображені графічні символи взуття, які позначають, з чого зроблений верх, підкладка, підошва. Також ви можете знайти не закритий шов, якщо такий є, щоб побачити товщину тканини і її структуру. Зріз натуральної шкіри зазвичай більш щільний та ординарний, а штучний тонше, з краю можуть стирчати залишки волокон, ниток або ворс.

   2. Нерідко до пари взуття додається зразок шкіри, який допоможе порівняти його з шкірою на поверхні виробу.

   3. Вагомою відмінністю справжності будуть пори на поверхні. Вони не відразу помітні людському оку, тому доведеться придивитися. На справжній шкірі вони розкидані в природному хаотичному порядку, а на підробленій розміщені циклічно, за шаблоном.

Знаючи вищевикладені секрети ви з легкістю будете відрізняти фальшивку від дійсного, якісного матеріалу, що в майбутньому допоможе уникнути розчарувань та прикростей.

В інтернет-магазині Intertop.ua представлені тільки першокласні моделі з натуральної шкіри та інших, не менш якісних, а головне перевірених матеріалів.